definitief geadopteerd

Webcamfoto

Bonnie en Clyde

Hallo,

Hier zie je Bonnie & Clyde, die ik op 4 december 2010 heb gered uit de vrieskou.  Ze waren toen pas zo'n 7 à 8 weken en ziek. Na diverse behandelingen met medicatie zijn ze nu ingeënt. Het was de bedoeling dat ze Bart en David als nieuwe eigenaars kregen. Dat was reeds besproken. De dag dat ze zouden afgehaald worden was ik zeer verdrietig  en kreeg ik - in hun plaats - een aanval van 'verlatingsangst'.  Alles was via mijn broer geregeld en de nieuwe eigenaars waren reeds in Geetbets en in 'aantocht'.   Mijn verdriet en angst namen toe ....... tot plots een noodlottige situatie voor Bart en David ervoor zorgde dat ze dringend naar huis moesten. Daardoor werd het afhalen van mijn kleine lievelingen uitgesteld.  
Stilaan kwam vanaf dan het besef dat ik 'de kleintjes' niet meer kon laten gaan.  
7 januari 2011: Bart en David kwamen eens kijken of de katjes mee naar huis; hun nieuwe thuis konden ...........
In enkele uren tijd had ik kunnen waarnemen dat Bart en David zeer zorgzaam en lief met de katjes omgingen ... Ze zouden er zeker ook 'een gouden mandje' krijgen.

Ik heb wéér eens gemerkt dat TIJDELIJK voor dieren zorgen - hoe graag ik dat soms ook zou willen -, niet aan mij besteed is. Ik heb namelijk een 'loslatingsprobleem' door 'té veel te houden van'.
Gelukkig hadden Bart en David begrip voor mijn situatie en werd er besloten dat Bonnie & Clyde bij mij mogen blijven wonen.

Dank u Bart en David voor jullie begrip.
Dank u 'brukke' voor het bedenken van hun namen (al link ik deze namen en hun afkomst anders dan jij)

SLECHT NIEUWS !

Slecht nieuws !

Op 5 april 2011 werd bij Bonnie  'Leucose' vastgesteld  (zie:  Feline leukemie virus  )
Een dodelijke virusziekte met een prognose van max. 1-3 levensjaren.  Volgens de dierenarts heeft ze (en naar alle waarschijnlijkheid ook Clyde) dit meegekregen bij de geboorte.  Nochtans is aan de ouders daarvan, die bij mijn broer wonen, niets te merken.
Ik wil alles doen om deze lieve katjes zo lang mogelijk bij mij te houden, in een zo goed mogelijke conditie.
Heel veel dank gaat uit naar:
- de Stichting FIV-FeLV (http://www.fiv-felv.nl/), die mij van goede informatie hebben voorzien en die zeer lief en begripvol waren tijdens ons contact.
- mijn dierenarts, die doet wat binnen de mogelijkheden ligt maar die ik vooral bewonder voor de manier waarop ze omgaat met mijn 'moeilijk' gedrag (mijn hoop en twijfels, mijn 'eigen' wil -door opzoekwerk-, al dan niet verenigbaar met haar professionaliteit)... m.a.w. ... Wanneer zal 'het' goed genoeg zijn om mijn lievelingen te redden (gezien de slechte prognose, die ik eigenlijk niet 'wil' horen of geloven ... ).  Niet eenvoudig!
Bonnie ondergaat nu de kostelijke behandeling met Interferon (Virbagen Omega) + antibiotica.
Op 28 april 2011 kwamen er nog eens oorproblemen bij ... ocharme toch!
... En dan mijn lieve Willes, mijn FIV-kat... In zijn geval diende een keuze te worden gemaakt tussen 'slecht' en 'slecht'.
Al mijn katten hadden de 'herhaling' gehad van het vaccin tegen leucose.  Vorig jaar leek het beter om die herhaling niet aan Willes toe te dienen (gezien hij kattenaids heeft en het vaccin nadelig is voor zijn immuunsysteem).  Nu is hij toch weer ingeënt daartegen omdat het risico te groot is op het doorgeven van het leucosevirus door Bonnie.  Ondanks de vaccinatie is de kans om het virus door te geven aan mijn andere katten toch vrij hoog nl. 25%. Mijn angsten voor 'verlies' zijn enorm. De machteloosheid in zulke situaties valt me nog het zwaarst.  Ik kan enkel maar hopen, hopen en nog eens hopen dat deze hele situatie een positieve(re) wending krijgt ... 

Clyde

Clydeje ziet er voorlopig nog gezond uit en gedraagt zich ook zo!
Op 30 april is de castratie voorzien.

NOG MEER SLECHT NIEUWS!
Clyde is nu gecastreerd en getest  op FIV en FeLV.
Ook Clyde heeft LEUCOSE d.w.z. Feline leukemie virus (zoals de dierenarts al had verwacht )
Ook voor hem is nu een behandeling gestart met Interferon 
nl.Virbagen Omega van Virbac.  


Colloïdaal zilver    is een natuurlijk antibioticum waar ik veel positieve dingen over gelezen heb. Daarom geef ik dit nu ook aan de katjes, in de hoop hun levenskwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Bonnie is gesteriliseerd op 28 juni 2011 en haar leucose-test was nog steeds positief.  Een behandeling met antibiotica blijft nog steeds noodzakelijk en haar toestand lijkt achteruit te gaan ... dan  nog maar verder 'kuren' met Interferon (ook al heeft ze de volledige behandeling hiervan ondergaan).  
Omdat haar constante luid knorrende geluid voor mij onhoudbaar is geworden(emotioneel) en omdat ik niet kan geloven dat dit komt omdat ze leucose-positief is, zeg ik tegen mijn dierenarts dat ik een second opinion wil.  Deze stelt dan voor om naar Stavelot te gaan.
18 juli 2011 om 14 uur: Afspraak gemaakt bij Acapulco met dierenarts-specialist Dr. Nicole Van Israël.  Ze is gespecialiseerd in cardiopulmonaire aandoeningen.  
Een rit van ongeveer anderhalf uur was een nadeel dus kwam mijn dierenarts aan Bonnie nog een verdovend middel toedienen voor vertrek.  Mmm... dat had zijn werking gemist want de ganse rit: MIAUUUUWWW !

Na eerst doodsbang en ontredderd te zijn geweest doordat Dr. Van Israël het risico van het onderzoek benadrukte, kreeg ik uiteindelijk goed nieuws te horen... wat een opluchting!  Bonnie had een goedaardige poliep in de bovenste luchtwegen; ze had deze verwijderd en haar toestand was stabiel.  Nog een paar uur wachten en ik mocht Bonnie gaan halen. Rond 18 uur daar terug aangekomen werd er beslist dat het beter was om ze een nacht daar te laten (vooral ook omwille van mijn emotionele toestand).
Vandaag, 19 juli, ben ik ze dan gaan halen.  Wat was en ben ik blij en gelukkig.  Ik ben Dr. Van Israël enorm, onbeschrijfelijk dankbaar.  

Het is hier nu zo stil in huis (even aan wennen). :-)
 

Alle advies ivm de behandeling van 'leucose-katjes' is zeer welkom.

Bonnie en Clyde slapenClyde

What's in a Name ?!

De keuze voor het behoud van de namen Bonnie en Clyde komt doordat ik ze kan linken aan Schotland en aan 'The McCalmans'


Betekenis en herkomst van Bonnie  en  Clyde


Bonnie is een SCHOTSE  meisjesnaam. 

De betekenis van de naam is `goed, knap meisje `.


Clyde is de naam van een SCHOTSE rivier en
Clyde FC   is   een SCHOTSE voetbalclub

'Bonnie' en 'Clyde' komen voor in het lied' Rolling Hills of the Borders' van  The McCalmans

Kijk eens op mijn youtube-kanaal : Felineskens :ONDER CONSTRUCTIE

Nieuwe reacties

26.11 | 15:43

Dankjewel, Pascalle!

08.11 | 08:08

Heeel mooi geschreven, wat een liefde en waarheid komt ervan af.

10.11 | 00:10

Het is een leuke spel

26.06 | 01:37

Hallo Dorien

Dat was het zeker ... toen met Jefke!
Maar Jefke was verdwenen. Hoe jammer.

Groetjes